петък, 20.09.24
14.8 C
София
20 C
Пловдив
16.1 C
Варна
Search Suggestions

      КРИТИЧНО: Пожарът в Гърция отново премина на наша територия

      Огънят е обхванал близо 600 дка земя

      Критична е ситуацията с пожара на границата с Гърция, който заради силния вятър отново е преминал на българска територия.

      Снимка БГНЕС

      „Положението в момента е доста сложно. През нощта силният вятър от гръцката територия прехвърли на още две места пожара. Прехвърлил е и защитното съоръжение, което ние успяхме да изградим, 15-метрова противопожарна просека“, обясни пред БНТ Пламен Поюков – директор на ДГС-Катунци.

      Той допълни, че вчера гръцки служители са били изпратени, но са чули гръм и са преустановили действия. Предполагат, че става дума за гръмнала граната.

      Пожарът е вече на 200 метра в нашата територия. И ако сметнем примерно, че този периметър, който обхваща е около 2 километра – средно около 600 декара приблизително можем да кажем, че е пожарът в нашата територия“, изчисли той.

      Пюков призова живеещи в близост да са спокойни и ги увери, че няма опасност както за тях, така и за домовете им. Според него най-вероятно пожарът ще бъде овладян до две дни.

      Снимка БГНЕС

      Заради опасността от мини в района пожарът се гаси само от въздуха. 2 френски самолета още снощи се включиха в гасенето. Те ще се включат в потушаването на пожара и следващите два дни.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ