четвъртък, 19.09.24
18.8 C
София
25 C
Пловдив
19.1 C
Варна
Search Suggestions

      ПОБЕДА: Станимира Петрова надви световната шампионка, ще играе на 1/4-финал в Париж

      "Супер щастлива съм "

      Станимира Петрова се класира за четвъртфиналите по бокс в категория до 54 на Олимпийските игри в Париж. Българката победи световната шампионка Уън Сяо Хуан от Тайван.

      Въпреки че е първа поставена в схемата, Петрова нямаше късмет в жребия и още на старта се изправи срещу действащата световна шампионка в категорията и бронзов медалистка от Олимпиадата в Токио.

      Българска Федерация по Бокс

      Това е трето участие на Олимпийски игри за Петрова. През целият мач тя бе по-активна и прецизна и го спечели с 4:1 гласа.

      След победата Станимира сподели, че е била притеснена преди мача.

      „Сънувах кошмари, защото ако и третия път бях загубила в първи мач на Олимпийски игри, нямаше да си го простя никога. Супер щастлива съм. Най-важното е, че започвам с победа. Това ми бяха най-големите притеснения, спрямо предходните две Олимпийски игри, на които участвах. Вече гледаме напред, наистина е много силно състезанието, няма слаба боксьорка. Сега ще разпусна и след това е време за следващия мач. Играх с китайката на финала на Купа „Странджа“ тази година, но няма значение, че имам победа над нея. Явно първо трябва да стана шампион на Азия, за да стана олимпийски шампион, защото всички азиатки са при мен. Тази победа ми донесе спокойствие и самочувствие. „, обясни нашето момиче.

      Българска Федерация по Бокс

      Станимира Петрова продължава да мечтае за първи олимпийски медал, като следващия мач на българката в Париж ще бъде на 1 август.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ