петък, 20.09.24
14.8 C
София
17 C
Пловдив
16.8 C
Варна
Search Suggestions

      Манчестър Сити срази Тотнъм и докосва четвъртата си поредна титла

      Манчестър Сити записа изключително важна победа с 2:0 над Тотнъм в отложен двубой от 34-ия кръг на Висшата лига. С победата „небесносините“ се доближиха до четвъртата си поредна титла на Англия и общо шеста под ръководството на Пеп Гуардиола. И двете попадения в срещата бяха дело на Ерлинг Холанд, който даде аванс на Сити в 51-ата минута, а в последната минута на редовното време бе точен и от дузпа.

      След успеха „гражданите“ отново са на първо място в класирането с 88 точки. Момчетата на Пеп Гуардиола имат мач с Уест Хем в последния кръг, а вторият Арсенал, който има 86 точки, посреща Евертън в 38-ия кръг на Висшата лига. Загубата за Тотнъм значи край на мечтите на „шпорите“ за място в Шампионската лига и такова за Астън Вила.

      В 6-ата минута Бентанкур отправи удар от границата на наказателното поле, но Едерсон с една ръка изби над вратата.

      Четвърт час след началото на мача Викарио с голяма доза късмет успя да отрази удар на Фил Фодън.

      В 39-ата минута Йошко Гвардиол бе оставен непокрит в наказателното поле, но не намери целта.

      В края на първата част удари на Ерлинг Холанд и Бернардо Силва бяха блокирани, като особено добро бе действието на Раду Драгушин срещу изстрела на португалеца.

      Още в първите секунди на втората част Ман Сити имаше добър шанс, но Викарио успя да парира удара на Кевин Де Бройне.

      Тотнъм отговори с удар на Хюн-Мин Сон, но Едерсон бе заел перфектна позиция и се справи с опасността.

      В 51-ата минута „гражданите“ поведоха в резултата. Фил Фодън се справи с Кристиан Ромеро и пусна към наказателното поле, където Холанд и Де  Бройне се разминаха с топката но тя стигна до Бернардо Силва, който подаде на Де Бройне. Белгиецът с успореден на голлинията пас намери Ерлинг Холанд, а норвежецът не сбърка от близка дистанция.

      В 62-ата минута Едерсон стресна Пеп Гуардиола, след като се сблъска с Кристиан Ромеро и се строполи на тревата, след което все пак се изправи. Въпреки че в следващите минути бразилецът показа, че може да продължи Гуардиола реши да го замени с Щефан Ортега. Едерсон изобщо не беше щастлив от смяната си. На мястото на Де Бройне, който пък малко по-рано в двубоя получи тежък удар в ахилеса, се появи Жереми Доку.

      В 71-ата минута Ортега впечатли със спасяване, Кулушевски опита да прокара топката между краката му, но той успя навреме да ги събере, за да хване топката зад себе си.

      Минута след това Викарио с една ръка изби удар на Доку.

      Четири минути преди края Ортега направи още едно ключово спасяване, след като Хюн-Мин Сон изскочи сам срещу него и германецът успя с крак да отрази изстрела му.

      В последната минута на редовното време Педро Поро фаулира Жереми Доку в наказателното поле и последва наказателен удар за Ман Сити. Зад топката застана Ерлинг Холанд, който прати Викарио в обратния ъгъл и вкара втория си гол в мача.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ