петък, 20.09.24
15.8 C
София
19 C
Пловдив
16.8 C
Варна
Search Suggestions

      Куартараро спечели състезанието за Голямата награда на Португалия

      Французинът Фабио Куартараро от тима на Монстър Енерджи Ямаха спечели състезанието за Голямата награда на Португалия, пети кръг за сезона в MotoGP.

      Победата на пистата в Портимао е първа за Куартараро през този сезон, но му позволи да излезе начело в класирането заедно с испанеца Алекс Ринс, който стигна до четвъртото място, въпреки че потегли едва от 23-та позиция.

      Италианецът Андреа Бастианини, който бе лидер в класирането преди днешния ден, отпадна в деветата обиколка и не успя да прибави точки към актива си.

      Куартараро няма никакви затруднения с постигането на днешната победа. Той изпревари с цели 5.409 секунди сънародника си Йоан Зарко (Прамак Рейсинг), който завърши втори. Третата позиция бе за испанеца Алекс Еспаргаро (Априля Рейсинг), който се възползва от сблъсък между австралиеца Джак Милър и испанеца Жоан Мир, които отпаднаха седем обиколки преди края. Еспаргаро финишира на 6.068 секунди зад Кауртараро, но и на повече от три секунди пред Ринс (Сузуки Екстар).

      В генералното класиране Куартараро и Ринс имат по 69 точки след първите пет кръга. Еспаргаро е трети с 66, а Бастианини е вече четвърти с 61 точки.

      Следващият старт в MotoGP е след седмица в Херес за Голямата награда на Испания.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ