петък, 20.09.24
14.8 C
София
20 C
Пловдив
16.1 C
Варна
Search Suggestions

      Черно море е аут от Европа!

      Моряците загубиха реванша от Апоел Беер Шева с 1:2 и така отпаднаха от Лигата на конференциите

      Черно море допусна поражение с 1:2 от Апоел (Беер Шева) в реванша от втория предварителен кръг на Лигата на конференциите. Преди седмица двата отбора завършиха при резултат 0:0, като тогава сблъсъкът се игра в Ловеч. И двете попадения за гостите от Израел днес бяха реализирани от португалският бранител Елдер Лопеш. Точен за българския тим бе Андреяс Калкан. Днес тимовете премериха сили на стадион „Хювефарма Арена“ в Разград, тъй като домакинското съоръжение на Черно море няма лиценз за Европа.

      Още в 4-тата минута футболистите на Апоел направиха добра атака, която завърши с блокиран удар. Шест минути по-късно „моряците“ отговориха със силен шут на Мазир Сула, но Офир Марчиано отрази. След това и Уеслен получи възможност да обстрелва вратата, но топката излезе в аут.

      Пет минути по-късно Ротем Хатуел направи пробив по лявото крило, влезе навътре, за да отправи удар с десния крак, но не сполучи.

      Така се стигна до 25-ата минута, когато гостите нанесоха първия удар. Елдер Лопеш се разписа, след като успя да засече с глава центриране от корнер.

      Този момент не стъписа домакините и в 33-ата минута румънският халф Андреяс Калкан се разписа след много добър пряк свободен удар. Вратарят на гостите Офир Марсиано стигна до топката, но не успя да предотврати попадението.

      Началото на второто полувреме стартира с две неточности от капитана на моряците Даниел Димов. Първо Алон Тургемен отправи неуспешен удар, а при втората грешка Антонио Сефер уцели дясната греда зад Пламен Илиев.

      В 64-ата минута гостите от Апоел Беер Шева отново поведоха след статично положение. Антонио Сефер центрира в наказателното поле, където Елдер Лопеш отново бе оставен непокрит и насочи с глава кълбото във вратата на Черно море.

      Малко по-късно резервата Дуду не успя да възстанови равенството, той пробва изстрел с левия крак, но опитът му бе неуспешен. Две минути преди края на редовното време домакините имаха отлична възможност да изравнят резултата, но ударът на Дуду в близкия ъгъл бе майсторски отразен от вратаря на гостите. Малко след това Брено пробва своя мерник, но не успя с глава.

      До края на мача футболистите на Илиан Илиев дадоха всичко от себе си, за да стигнат до изравняване, но техните опоненти се справиха. По този начин Апоел (Беер Шева) продължи напред в квалификациите за Лига на конференциите. В следващия кръг на надпреварата израелците ще срещнат Млада Болеслав (Чехия).

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ