петък, 20.09.24
14.8 C
София
20 C
Пловдив
16.1 C
Варна
Search Suggestions

      След драматични 120 минути: ЦСКА 1948 излъга Будучност и продължава напред

      В герой за гостите се превърна нападателят Евгений Сердюк, който се разписа в 100-та минута

      ЦСКА 1948 завърши наравно 1:1 в реванша с черногорския Будучност, като така продължи напред в следващата фаза от турнира на Лигата на Конференциите. В първия сблъсък българският тим бе постигнал минимален успех с 1:0 на стадион „Васил Левски“ и днес трябваше да брани своя аванс.

      Двубоят тази вечер започна равностойно. В 8-ата минута бранителите на „червените“ не успяха да изчистят добре. Тя се озова в Андрия Булатович, който нанесе удар, но Райън Бидунга блокира изпълнението и топката излезе в корнер. В 16-ата минута левият бек на домакините опита центриране, което се превърна в удар към вратата на Петър Маринов, но коженото кълбо мина над горната греда.

      ЦСКА 1948 организира първата си добра атака едва в 21-ата минута. Тогава Талис комбинира с Радослав Кирилов отляво, вторият навлезе в наказателното поле, но беше блокиран. Топката остана във владение на гостите и след центриране към далечната греда Бирсент Карагарен не успя да нанесе добър завършващ удар. След това изстрел на Неделко Пишчевич от далечна дистанция затрудни Милан Миятович. Опитният вратар не успя да улови топката, която попадна във футболист в „синьо-бяло“.

      В 27-ата минута Игов Иванович преодоля Райън Бидунга в центъра на терена и напредна с топката в крака. Халфът стигна до границата на наказателното поле и подаде към Милан Вукотич, който отправи страхотен удар към горния ляв ъгъл, но Петър Маринов с чудесна изява изби в корнер. Две минути след това Симеон Василев центрира отляво, а Милан Миятович не успя да излезе навреме. Марио Илиевски атакува топката, като надскочи Иля Сериков, но не съумя да нанесе хубав удар и прати кълбото извън целта.

      След половин час игра гредата беше на помощ на ЦСКА 1948. Милан Вукотич шутира от над 20 метра, топката тупна пред вратаря Петър Маринов, който въпреки всичко я изби, след това тя срещна горния стълб. В последните секунди на първото полувреме офанзивният халф на гостите Талис отправи коварен шут, но Милан Миятович съумя да избие в корнер.

      Втората част стартира с добра възможност за родния тим. Бирсент Карагарен напредна отдясно и подаде към Талис на границата на наказателното поле. Бразилецът отправи удар, но той не намери очертанията на вратата. В 52-ата минута Милош Бърнович извърши нарушение в гръб срещу Неделко Пишчевич. Халфът на Будучност имаше жълт картон, но главният съдия прецени да не му показва второ официално предупреждение. Няколко минути след това Симеон Василев се контузи и беше заменен от Пиер Нгинда.

      В следващите минути защитата на българите отново се пропука, като Райън Бидунга сбърка в опита си да изнесе топката. Милан Вукотич напредна и опита подаване към Иван Булатович, но Теодор Иванов спря атаката. След час игра „червените“ имаха възможност да изпълнят пряк свободен удар от добра стрелкова позиция. Ударът на Талис обаче срещна главата на Аджич и излезе в корнер.

      В 64-ата минута Будучност успя да поведе. След изпълнение на корнер топката стигна до Милан Вукотич. Халфът отправи силен удар от около 20 метра, а вратарят Петър Маринов не се намеси добре. От това се възползва Владимир Перишич, който с глава прати топката в целта.

      Вече изоставащи в резултата, червените опитаха да отговорят, като Стив Фуртадо нанесе удар след пробив отляво, но прати топката далеч от вратата.

      Малко преди края на срещата играчите на ЦСКА 1948 поискаха дузпа за игра с ръка на футболист от домакините, но реферът отсъди корнер. В последните минути Петър Маринов спаси своите от втори гол, избивайк диагонален удар. Българският тим отговори секунди по-късно, чрез силен изстрел на Реян Даскалов, който за малко не влетя в мрежата на Будучност след рикошет в техен играч.

      По този начин редовните 90 минути завършиха при 1:0 за домакините и след като седмица по-рано „червените“ спечелиха със същия резултат, се стигна до продължения.

      В деветата минута на първото продължение Радослав Кирилов изведе Талис по лявото крило, бразилецът върна великолепно за Пишчевич, но халфът шутира право в ръцете на Миятович. Секунди след това чудесна атака на ЦСКА 1948 завърши с изравнително попадение. Талис изведе Евгений Сердюк сам срещу Миятович и украинецът майсторски преодоля стража.

      Домакините опитаха да се върнат в мача и в 105-ата минута Бойович премина лесно през Фуртадо, навлезе в наказателното поле и пусна пас към Джуканович. Нападателят пробва да порази целта технично с пета, но прати топката далеч от очертанията. В 113-ата минута Перишич отправи изстрел извън наказателното поле, а Маринов без проблем улови. Накрая авторът на изравнителния гол Сердюк опита да реши всичко, но не се справи, останал сам срещу Милан Миятович.

      В крайна сметка срещата завърши при равен резултат, като благодарение на успеха си в първия мач, ЦСКА 1948 продължава напред в третия предварителен кръг на Лигата на Конференциите. Следващият съперник на българския представител е Пафос (Кипър).

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ