петък, 20.09.24
15.8 C
София
19 C
Пловдив
16.8 C
Варна
Search Suggestions

      Гуцанов: Най-важното е да има най-накрая стабилен кабинет

      Най-важното е да има най-накрая стабилен кабинет на Република България, който да се занимава със сериозните проблеми на държавата. Според БСП един от тези проблеми е здравеопазването – уж е безплатно, но някой съмнява ли се, че е платено здравеопазването в България и докога ще се протектират частни болници за сметка на държавни, на общински, и най-вече за сметка на здравето на българските граждани.

      Това заяви председателят на ПГ на БСП Борислав Гуцанов.

      „Еднакво ли живеят хората според това какво изработват или за пореден път сме свидетели на безкрайни неравенства и отваряне на „ножицата“ в двете ѝ крайности. Това може ли да се случва в една Европа в XXI век“, каза Гуцанов по отношение на социалните придобивки, които също са приоритет за социалистите.

      Като приоритет той открои още икономиката, енергетиката и образованието.

      „Необходимо е стабилно управление на държавата и да престане това безумие – за 3 години 7 пъти предсрочни избори“, категоричен е Гуцанов.

      Председателят на ПГ на „БСП за България“ подчерта, че кандидатът за министър-председател Горица Грънчарова-Кожарева се нуждае от време, за да види кои министри трябва да предложи, кои ще останат от старите министри и кои ще бъдат заменени. „Това не може да стане за 48 часа. В крайна сметка говорим за управлението на държавата, независимо, че е служебен кабинет, все пак трябва да има едни смислени и нормални министри“, добави той.

      Попитан има ли според него намеса в избора на ресорни министри, Гуцанов заяви, че не може да прецени. „Нека видим състава и тогава вече може да коментираме какво се вижда от това, което ще излезе като кандидати за министри на различните министерства“, допълни той.

      На въпроса как ще коментира казуса с Румен Гайтански – Вълка, социалистът отговори, че не познава Гайтански, но „да се изтегли кредит от 150 милиона лева, необезпечен, е доста притеснително“. „Няма на някой от вас или от нас да се случи. Най-вероятно има някаква протекция, ако всичко е така, както се коментира в момента в публичното пространство“, отбеляза Гуцанов.

      Гуцанов посочи, че магията е как да направиш обединение за по-добрия начин на живот на българските граждани и на България. Той отбеляза, че влизането на България в ЕС беше кауза. „Ето тази кауза трябва да се намери в момента и затова правим това ляво обединение, за да има друга енергия в България, не може да продължаваме по този начин“, каза още социалистът. 

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ