петък, 20.09.24
14.8 C
София
17 C
Пловдив
16.8 C
Варна
Search Suggestions

      Елена Йончева се срещна с отвлечените български моряци от кораба „Галакси Лийдър“

      Изрази надежда за скорошно освобождаване

      Елена Йончева се срещна с двамата отвлечени български моряци от кораба „Галакси Лийдър“. Те се намират при хутите от точно десет месеца, става ясно от прессъобщение до медиите.

      „След дълго пътуване от столицата Сана’а до пристанищния град Ходейда днес успях да се видя с двамата българи. Срещнахме се извън кораба, в помещение, избрано от хутите с оглед на сигурността. С нас беше и Абдулила Хаджер, съветник по външнополитическите въпроси на президента. Той ни увери, че аргументите и призивите за разрешаване на ситуацията, които изтъкнах, се чуват, приемат се сериозно и се обмисля скорошно освобождаване“, обясни Елена Йончева.

      В Йемен тя ще се види с капитана и старши помощник-капитана на кораба „Галакси Лийдър“ Любомир Чанев и Данаил Веселинов, които от ноември миналата година са при хутите.

      „Възможността да ги видя е в резултат от вчерашната среща с министъра на външните работи на Сана Джамал Амер, както и с неговия заместник Абдул Уахед Абу Рас. Отправих молба за среща с президента на Върховния политически съвет Махди Ал-Машат“, добави Елена Йончева. Тя изрази надеждата си посещението ѝ доведе до скорошно освобождаване на българите, показвайки ангажираност към случая от страна на българското общество.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ