понеделник, 30.09.24
10.8 C
София
15 C
Пловдив
13 C
Варна
Search Suggestions

      Тотнъм превзе „Олд Трафорд“, тежка загуба за „червените дяволи“

      Последва и добавка на Папе-Сар с глава, но покрай вратата

      Тотнъм победи с 3:0 Манчестър Юнайтед на „Олд Трафорд“ в мач от 6-ия кръг на Висшата лига. С трите точки „шпорите“ събират 10 и се изкачват до осмото място. „Червените дяволи“ пък остават 12-и със актив от 7 пункта след шест изиграни двубоя.

      Срещата зпочна отлично за гостите, като в 3-ата минута Бренън Джонсън вкара. В края на първата част Бруно Фернандеш беше изгонен и така остави отбора си с човек по-малко. В началото на второто полувреме пък Деян Кулушевски удвои аванса на лондончани. Крайният резултат беше оформен от Доминик Соланке в 77-ата минута.

      Още в 3-ата минута Тотнъм поведе. Защитникът на „шпорите“ Мики ван де Вен пое в собствената си половина и направи страхотен индивидуален рейд, чак до наказателното поле на домакините. След това той пусна към свободния Бренън Джонсън на далечната греда, а уелсецът изпрати топката в опразнената врата.

      Маркъс Рашфорд имаше страхотен шанс да изравни в 10-ата минута. Той бе изведен с дълъг пас от Андре Онана. От там англичанинът успя да надбяга Ромеро и да стреля в близкия ъгъл. Стражът на гостите обаче спаси.

      Минута след това и Тотнъм на свой ред стигна до голова възможност. След добра комбинация на „шпорите“ Джеймс Мадисън получи в наказателното и стреля, Онана обаче се намеси.

      В 20-ата минута Бренън Джонсън беше много близо до втория гол, като само гредата спаси „червените дяволи“. Нападателят на Тотнъм стреля по земя, търсейки далечния ъгъл на вратата, а Онана не успя да стигне до топката. Тя срещна обаче страничния стълб и не влезе.

      Две минути след това Зиркзее можеше да изравни. Нидерландецът получи остър пас в наказателното и стреля, но стражът на гостите Викарио успя да спаси.

      В 32-ата минута Дестини Удоджи стреля, а след рикошет топката излезе в корнер. При ъгловия удар не се стигна до нищо по-опасно, но при последвалото центриране Кристиан Ромеро опита с акробатично изпълнение да преодолее Андре Онана. Страничната му ножица обаче мина встрани от целта.

      Пет минути по-късно гредата помогна и на лондончани. Гарначо засече центриране на Рашфорд на далечната греда. Аржентинецът стреля от въздуха, а топката срещна страничния стълб и излезе.

      В 39-ата минута пък Тимо Вернер пропиля невероятен шанс да удвои аванса на гостите. Той остана очи в очи срещу Андре Онана, а стражът и този път се намеси фантастично, за да спаси тима си.

      Ситуацията за Манчестър Юнайтед се влоши още повече в 42-ата минута, когато домакините останаха с човек по-малко. Бруно Фернандеш се подхлъзна и кракът му се озова в коляното на Джеймс Мадисън. Имаше съмнения дали нарушението е за червен картон, но съдията Крис Кавана бе категоричен, а ВАР не се намеси, за да оспори това решение.

      Второто полувреме започна по чудесен начин за Тотнъм. „Шпорите“ организираха контраатака, при която Бренън Джонсън напредна отдясно. След рикошет неговото подаване стигна до Деян Кулушевски, който с акробатично изпълнение преодоля Онана за 2:0.

      В 56-ата минута Тимо Вернер отново беше изведен в чисто положение срещу Андре Онана. И този път стражът на Манчестър Юнайтед обаче излезе напред и се справи с удара на нападателя.

      Четири минути след това се стигна до сериозно разбъркване в наказателното на „шпорите“, при което топката срещна и реката на Ромеро. Впоследствие Рашфорд стреля встрани от вратата на лондончани, а домакините поискаха дузпа. Ситуацията беше набързо прегледана от ВАР, но ръката на защитника на Тотнъм беше прибрана и това означаваше, че няма да има дузпа.

      В 69-ата минута Каземиро получи в наказателното и веднага стреля по земя, търсейки далечния ъгъл на вратата. Топката обаче мина встрани от целта.

      Доминик Соланке сложи край на интригата с гол в 77-ата минута. Той стигна до отклонена топка при корнер и просто я добави в мрежата на „червените дяволи“.

      В края на редовното време нова възможност се откри пред Соланке, който този път не успя да преодолее Андре Онана. Последва и добавка на Папе-Сар с глава, но покрай вратата.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ