Search Suggestions
      сряда, 09.10.24
      6.8 C
      София
      11 C
      Пловдив
      14.1 C
      Варна
      Search Suggestions

          Григор Димитров се класира за следващия кръг в Шанхай

          Българинът преодоля в два сета Алексей Попирин

          Григор Димитров стигна до осминафиналите на турнира от сериите Мастърс в Шанхай. Ракета номер 1 на България се справи с Алексей Попирин от Австралия. Победата дойде в два сета – 7:5 (5), 6:2. Този път срещата продължи около 90 минути, за разлика от миналия мач на Гришо. Тогава той трябваше да чака няколко дни, за да се справи със съпротивата на Зизу Бергс.

          Първият сет днес премина равностойно като не бяха регистрирани пробиви и така се стигна до тайбрек. Първият гейм беше спечелен от българина, без да загуби точка. В решителната част Григор поведе с 2:0 точки. Преднината остана сериозна и така дойдоха трите сетбола при 6:3 точки. Краят на първия сет дойде при 7:5 пункта и отлична игра на мрежата от нашенеца.

          Във вторият сет нямаше почти никаква интрига. Още в началото Димитров направи пробив. Веднага след това той реализира втори такъв и авансът му стана 4:0 гейма. До края на срещата Попирин успя единствено да спечели двата си сервиз-гейма и така сблъсъкът приключи с 6:2 във втората част.

          С чистата си победа Григор продължава в следващата фаза. Там негов съперник е Якуб Меншик от Чехия, номер 65 в световната ранглиста. Меншик стигна до осминафиналите, преодолявайки Александър Шевченко. Досега българинът и чехът са се срещали само един път. Това стана тазгодишния Мастърс-турнир в Мадрид, а триумфът бе за Меншик.

          - Реклама -
          СВЪРЗАНИ НОВИНИ

          ОСТАВИ КОМЕНТАР

          Моля, въведете коментар!
          Моля, въведете името си тук

          Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

          - Реклама -

          НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

          Зареждане...
          - Реклама -

          ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

          Search Suggestions
              Search Suggestions