петък, 20.09.24
14.8 C
София
17 C
Пловдив
16.8 C
Варна
Search Suggestions

      СТРОЕЖЪТ В ЗАЛИВА КОРАЛ НЕ Е ВЪРХУ ДЮНИ

      Строежът в Къмпинг „Юг“ не е разположен върху дюни. Това съобщи
      заместник-министърът на околната среда и водите Бойко Малинов. На извънреден брифинг днес бяха представени данни по случая с бетонираните дюни на къмпинг „Юг“ в залива Корал, за което алармираха еколози.
      Министерството на регионалното развитие се е самосезирало за строителството в къмпинг „Юг” в залива Корал, съобщи министър Лиляна Павлова.
      Още тази сутрин е била направена проверка на ДНСК и кадастъра относно извършваните строителните работи на територията на къмпинга. Проверката е установила, че имотът, върху който се строи, касае частен терен, урбанизирана територия в къмпинг „Юг”, която се намира на територията на община Царево.
      Павлова уточни, че имотът засяга частен терен, за който има одобрен устройствен план още през 2004 г. Тя посочи, че строежът не е на морския плаж.
      Припомняме, че сдружението „Да запазим Корал” алармира за строеж на вилно селище в къмпинг „Юг,” който се намира в северната част на залива Корал. Според сдружението едно от последните незастроени кътчета по българското Черноморие е било залято с бетонови площадки в седмицата преди Великден.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ