Search Suggestions
      събота, 19.10.24
      Search Suggestions

          Израелски удари убиха 32 в Газа, обсадата около болниците се затяга

          Джабалия е най-големият от осемте исторически лагера в анклава

          Израелските военни удари убиха най-малко 32 души в ивицата Газа днес, казаха палестински здравни служители, докато силите затягаха обсадата около болниците в Джабалия в северната част на анклава, предава Ройтерс. В централния лагер на Ивицата Газа Ал-Магзай израелски удар по къща уби 11 души, докато друг удар в близкия лагер Нусейрат уби други четирима. Други петима души бяха убити при два отделни удара в градовете Хан Юнис и Рафа в южната част на Газа, казаха медици, докато седем палестинци бяха убити в лагера Шати в северната част на Ивицата Газа.

          Жители и медици казаха, че израелските сили са засилили обсадата си на Джабалия, най-големият от осемте исторически лагера в анклава, който е обкръжен, като също така е изпратил танкове до близките градове Бейт Ханун и Бейт Лахия и е издал заповеди за евакуация на жителите. Израелски официални лица казаха, че заповедите за евакуация имат за цел да отделят бойците на Хамас от цивилните и отрекоха да има систематичен план за изчистване на цивилни от Джабалия или други северни райони.

          Но жителите и медицинските служители казаха, че израелските сили бомбардират къщи и обсаждат болници, предотвратявайки влизането на медицински и хранителни припаси, за да ги принудят да напуснат лагера.
          Здравните служители казаха, че са отказали заповедите на израелската армия да евакуират болницата или да оставят пациентите, много от които в критично състояние, без надзор. „Израелската окупация засилва насочването си към здравната система в северната част на Ивицата Газа, като обсажда и директно насочва индонезийската болница, болница Камал Адуан и болница Ал-Ауда през последните часове и нейното настояване да ги извади от експлоатация, “ каза министерството на здравеопазването на Газа, допълва още Ройтерс.

          СВЪРЗАНИ НОВИНИ

          ОСТАВИ КОМЕНТАР

          Моля, въведете коментар!
          Моля, въведете името си тук

          Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

          - Реклама -

          НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

          Зареждане...
          - Зов за Помощ - spot_img

          ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

          Search Suggestions
              Search Suggestions