Search Suggestions
      понеделник, 21.10.24
      Search Suggestions

          Блинкен заминава за Близкия изток

          Вашингтон настоява за преговори за прекратяване на огъня

          Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен ще замине за Близкия изток днес, съобщава Държавният департамент, цитиран от Ройтерс. Причината е, че Вашингтон настоява да започне преговори за прекратяване на огъня за прекратяване на войната в Газа след смъртта на лидера на Хамас, Яхия Синуар. Последното посещение на висшия американски дипломат в региона идва, въпреки че Израел засили военната си кампания в Газа и в Ливан срещу Иран -обединена милиция Хизбула.

          Блинкен ще обсъди с регионалните лидери значението на прекратяването на войната в Газа, начините за очертаване на постконфликтния план за палестинския анклав, както и как да се постигне дипломатическо решение на конфликта между Израел и Хизбула, казва Държавният департамент в изявлението си. Пътуването на първия дипломат ще започне с Израел, но не се посочват други дестинации.

          „В целия регион министър Блинкен ще обсъди осигуряването на освобождаването на всички заложници и облекчаването на страданията на палестинския народ. Той ще продължи дискусиите относно планирането на периода след конфликта и ще подчертае необходимостта от начертаване на нов път напред, който позволява на палестинците да изградят отново живота си“, се казва в съобщението на Държавния департамент.

          СВЪРЗАНИ НОВИНИ

          ОСТАВИ КОМЕНТАР

          Моля, въведете коментар!
          Моля, въведете името си тук

          Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

          - Реклама -

          НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

          Зареждане...
          - Зов за Помощ - spot_img

          ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

          Search Suggestions
              Search Suggestions