Search Suggestions
      вторник, 22.10.24
      Search Suggestions

          Вучич няма да участва на срещата на БРИКС в Казан

          Сръбският президент Александър Вучич няма да участва на срещата на върха на БРИКС в Казан. Сърбия ще бъде представена от четирима министри – Александър Вулин, Братислав Гашич, Ненад Попович и Адриана Месарович, съобщи РТС.

          „Имах (телефонен – бел.ред.) разговор с президента на Русия Владимир Путин. Говорихме за газовото споразумение, очаквам, че ще започнем да говорим за дългосрочно споразумение с Русия. За допълнителни 3 милиона кубически метра газ. Цените са много добри, те бяха справедливи“, заяви Вучич.

          Като причина за отсъствието си, сръбският президент изтъкна натовареният си график. На Вучич предстои тристранна среща с премиерите на Словакия и Унгария – Роберт Фицо и Виктор Орбан – в Братислава. След това на държавния глава предстои да посрещне гръцкия премиер Кириакос Мицотакис, полския му колега Доналд Туск и председателя на ЕК Урсула фон дер Лайен в Белград.

          „Уважавам Путин, не съм го крил. Сърбия е единствената, която не се е присъединила към нито една декларация срещу Русия, той я цени високо, казах, че ще изпратим делегация, четирима министри – Александър Вулин, Братислав Гашич, Ненад Попович, Адриана Месарович – министър на икономиката“, каза Вучич.

          СВЪРЗАНИ НОВИНИ

          ОСТАВИ КОМЕНТАР

          Моля, въведете коментар!
          Моля, въведете името си тук

          Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

          - Реклама -

          НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

          Зареждане...
          - Зов за Помощ - spot_img

          ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

          Search Suggestions
              Search Suggestions