Search Suggestions
      сряда, 23.10.24
      Search Suggestions

          Министър Мундров: Изборите в неделя ще са най-строго проверяваните досега

          До момента повече от 1000 машини за гласуване са преминали през извадковата проверка, която се осъществява от държавните експерти, осигурени от Министерството на електронното управление и други администрации. При настоящия интензивен темп на работа със сигурност ще бъде достигнат задължителният за проверка брой машини, определен от Централната избирателна комисия. Проверени са и машините за вота в чужбина. Това докладва министърът на електронното управление Валентин Мундров по време на регулярната среща, която премиерът Димитър Главчев свиква за подготовката на предстоящите на 27 октомври избори.

          Министър Мундров припомни, че за първи път при предходните избори започнаха такива проверки с помощта на държавната администрация. За сравнение – на предишния вот проверените машини на извадков принцип са били около 670 броя. Това на практика прави изборите в неделя най-строго проверяваните досега. Министърът на електронното управление вчера провери лично инсталирането на софтуера на машините за гласуване, което се извършва в склада на фирмата-доставчик, съобщават от правителствената пресслужба.

          Министърът на иновациите и растежа Росен Карадимов потвърди, че всички дейности по подготовката на вота се реализират в срок. Подчерта също, че е на финална фаза процедурата за унищожаване от общинските администрации на хартията за машинен вот от предходни избори, след като по темата ЦИК поиска съдействие от Министерския съвет.

          СВЪРЗАНИ НОВИНИ

          ОСТАВИ КОМЕНТАР

          Моля, въведете коментар!
          Моля, въведете името си тук

          Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

          - Реклама -

          НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

          Зареждане...
          - Зов за Помощ - spot_img

          ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

          Search Suggestions
              Search Suggestions