събота, 28.09.24
15.5 C
София
18 C
Пловдив
18.1 C
Варна
Search Suggestions

      Англия маха „светофарната система“ и опростява мерките при пристигане в страната

      Англия опростява системата за международни пътувания, свързана с COVID-19, включително за български граждани, съобщи МВнР.

      По информация на посолството ни в Лондон властите премахват сегашната „светофарна система“ на оценяване на държавита и ще бъде заменена с единен „червен“ списък от страни и територии и опростени мерки за пристигащите от останалия свят.

      България е извън „червения“ списък. Хората, които са напълно ваксинирани и пристигат в Англия от страни, извън „червения“ списък трябва да резервират и заплатят тест за COVID-19, който трябва да направят до 2-ия ден след пристигането си. Като не е нужно да си правят тест след 8-ия ден от пристигането.

      Българските граждани, които не са напълно ваксинирани и пътуват от страни, извън „червения“ списък, трябва да си направят тест за COVID-19 в рамките на 3 дни преди отпътуване. Необходимо е също да резервират и заплатят тестове за COVID-19 за 2-ия и 8-ия ден след пристигането. Неваксинираните също така ще бъдат поставяни в 10-дневна карантина след пристигането в Англия у дома или на мястото, където са отседнали.

      Всички пристигащи независимо от ваксинационния си статут трябва да попълнят формуляра за  локализация на пътници в рамките на 48 часа преди пристигане.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ