София 13 °C София 13°C - разкъсана облачност Велико Търново 12 °C Велико Търново 12°C - предимно облачно Пловдив 18 °C Пловдив 18°C - предимно облачно Варна 11 °C Варна 11°C - облачно Бургас 13 °C Бургас 13°C - облачно

Освободиха от съдебна медицина тялото на Ангел от Братя Галеви

По непотвърдена информация погребението на Христов ще бъде утре в Дупница

5 мКрими 361 Антония Лазарова

Тялото на Ангел Христов, което бе задържано за аутопсия и съдебно-медицинска експертиза, е освободено и близките могат да си го приберат.

Христов, който заедно с Пламен Галев се укриваше 11 г. и бе издирван от Интерпол, мистериозно се появи у нас и почина в дома си в с. Ресилово в събота сутринта. Трябваше да бъде погребан в неделя, но полицията получи информация, че той се е прибрал и починал и предприе действия за изземване на трупа.

Окръжната прокуратура в Кюстендил образува две досъдебни производства за установяване дали починалото лице е Христов и за изясняване на причините за смъртта. Извършена е аутопсия по досъдебното производство, а в понеделник стана, че 54-годишният беглец е починал вследствие на остро разстройство на коронарното кръвообращение.Взети са материали за допълнителни изследвания, съгласно поставените задачи.

Разследването по случая продължава- В Районната прокуратура пък е образувано досъдебно производство за  подпомагане на лице за избягване на наказателно преследване.

По непотвърдена информация погребението на Христов ще бъде утре в Дупница.