София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Томислав Дончев: Боя се, че ротацията е безсмислена

,, Това е последен шанс да има ред и гаранции, че правителството ще работи”

1 месецПолитика 1 Марияна Стойчева

,,Ако трябва да върнем лентата 9 месеца назад, щяхме да видим, че друг вариант нямахме. Трябваше да изведем страната от тази криза. Въпросът е заслужаваше ли си? В политиката, когато създаваш нещо то трябва да има стабилен фундамент.''

Това заяви политикът от ГЕРБ Томислав Дончев по време на представянето на коалиционното споразумение на ГЕРБ, което предлага на ПП-ДБ. 

,,Има ли логика да дадеш почти цялата власт на втория и този, който иска да те унищожи. С изключение на Мария Габрил, друг с резултати не можа да се похвали. Аз няма да позволя да обиждат вас на неправилни граждани и неправилни политици'', каза още той. 

,,Боя се, че ротацията е безсмислена. Трябва да се въведе ред. Има нужда от ясен механизъм кой държи властта. Това е последен шанс да има ред и гаранции, че правителството ще работи”.След няколко месеца единственото, което може да е станало е, че първите ще са още по-силни, а вторите може да са станали трети”, заключи Дончев.