София 4 °C София 4°C - ясно небе Велико Търново 3 °C Велико Търново 3°C - облачно Пловдив 4 °C Пловдив 4°C - мараня Варна 6 °C Варна 6°C - ясно небе Бургас 7 °C Бургас 7°C - предимно облачно

Журналист: Във ВиК дружествата по начало е съсредоточена "огромна пара"

"Куцо, кьораво и сакато знае кой кадрува в България" заяви журналистът Веселина Томова


"Куцо, кьораво и сакато знае кой кадрува в България" заяви журналистът Веселина Томова в предаването "ЕвроДикоф" по телевизия Евроком, имайки предвид разговора си с Николай Копринков в Президентството. Копринков е част от екипа на президента Румен Радев и секретар по вътрешната политика и гражданското общество.

Томова твърди, че са и предлагани суми и са се опитвали да я спрат да пише за ВиК дружествата. По думите ѝ тези дружества са каси за източване. 

Разговорът с Копринков е бил абсурден според Томова, т.к. той е твърдял, че нищо не знае и за нищо не е уведомен за злоупотреби при ВиК дружествата. Там по начало е съсредоточена "огромна пара" и всяко правителство, след като смени МВР шефа, сменя след това директорите на ВиК дружествата. За всичко относно тези дружества е отговорен Николай Копринков, смята Весела Томова.