София 7 °C София 7°C - разкъсана облачност Велико Търново 7 °C Велико Търново 7°C - предимно ясно Пловдив 9 °C Пловдив 9°C - предимно облачно Варна 9 °C Варна 9°C - предимно облачно Бургас 10 °C Бургас 10°C - предимно ясно

2 милиона българи ще бъдат ваксинирани до края на годината - К. Ангелов

Той заяви, че България ще получи 3,9 милиона ваксинационни дози
30 сЗдраве 929 Боряна Райчева

2 милиона българи ще бъдат ваксинирани до края на годината. Гова заяви министърът на здравеопазването Костадин Ангелов по време на редовен парламентарен контрол. Той заяви, че България ще получи 3,9 милиона ваксинационни дози, но сроковете за доставка са индикативни и зависят от одобрението на ЕК и възможностите на производителя.

„По отношение на кабинетите за ваксинация, които са изградени в РЗИ, в лечебните заведения, мобилните имунизационни кабинети, много скоро съвместно с Гугъл ще бъдат представени на картата на територията на България. Ще бъдат видими за всички български граждани. В момента събираме цялата информация, която да бъде качена на сайта на министерството и да бъде достъпна за всички български граждани“, посочи Ангелов.

„В случай, че се налага набавяне на още ваксини срещу Covid-19 за задоволяване на нуждите на страната, министерство на здравеопазването няма да се поколебае да предложи закупуването на ваксина и от производител извън ЕС, чиито документи са оценени по същата процедура като безопасни и ефикасни от Европейската агенция по лекарствата и са одобрени за употреба от Еврокомисията“, увери още здравният министър.

Снимка: Булфото

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!