София 14 °C София 14°C - предимно облачно Велико Търново 15 °C Велико Търново 15°C - облачно Пловдив 5 °C Пловдив 5°C - лека мъгла Варна 15 °C Варна 15°C - ясно небе Бургас 12 °C Бургас 12°C - разкъсана облачност

24-ЧАСОВА СТАЧКА БЛОКИРА ГЪРЦИЯ ДНЕС

Транспортът и услугите са блокирани
7 годиниОбщество 18 Боряна Райчева

 

Държавният и частният сектор в Гърция са напълно блокирани. Причината е 24-часовата обща стачка, свикана от двата представителни синдиката.
„Реагираме на всяка мярка от кредитното споразумение, подценяваща нашия живот“ е мотото на протестиращите. Участие в демонстрациите вземат лекари и адвокати. Съпричастни с тях са представители и на частния сектор в страната в лицето на търговци и предприемачи. Близкият до комунистическата партия синдикат ПАМЕ се включва в демонстрацията с организирането на протестен митинг в центъра на Атина. Транспортът и секторът на услугите в Гърция са изцяло блокирани, поради протестните действия. От движение са спряни влакове, кораби, автобуси и самолети. Представителите на медиите в страната също са съпричастни със стачката. В училищата няма да се провеждат занятия. Държавните болници ще обслужват само спешни случаи. Това е общата картинка на днешния ден на активни протестни действия в страната. Гърция зависи от милиарди евро в международни спасителни планове от 2010 г. В замяна няколко поредни правителства трябваше да наложат големи орязвания на разходите и увеличаване на данъците в опит да реформират икономиката. Това стана повод за размирици и мащабни демонстрации.
Днешната стачка е в знак на протест срещу мерките за икономии, наложени в рамките на спасителното споразумение на Гърция с международните ѝ кредитори.

 

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!