София 11 °C София 11°C - ясно небе Велико Търново 16 °C Велико Търново 16°C - ясно небе Пловдив 14 °C Пловдив 14°C - ясно небе Варна 16 °C Варна 16°C - ясно небе Бургас 15 °C Бургас 15°C - предимно ясно

Адв. Демерджиев: Съдружникът на Харис Кунтурис иска да му вземе бизнеса (ВИДЕО)

Юристът с коментар за решението на Агенцията по вписвания, свързано с кипърския предприемач

Агенцията по вписванията си позволява подобни действия и бездействия, това не е прецедент. Поразен съм от некомптентността на изпълнителния директор на Агенцията по вписванията, след като прочетох писмото до ВАС. Съдът не потвърждава актовете по първата инстанция, а е произнася по допускане или недопускане на касационно обжалване, което е направил. Въпросът, който стои на вниманието на агенцията е решен от Софийския апелативен съд, който много подробно е описал в решението си защо дружеството на Харис Кунтурис има право да бъде възстановено и защо има правен интерес да поиска такова възстановяване.

Харис Кунтурис: Обвиненията срещу мен, че не плащам данъци, са измислица

Това коментира председателят на Адвокатски съвет - Пловдив адв. Иван Демерджиев за съдебно-прокуроските неволи на чуждите инвеститори в ефира на "ЕвроДикоФ". Този път коментира гарвата с кипърския предприемач Харис Кунтурис, когото Агенцията по вписвания отказва да впише, въпреки решение на Върховния касационен съд.

"Обяснявам си всичко това като злонамерени действия от страна на съдружника, който е предприел тази гимнастика. Това е некоректен опит за овладяване на дружеството, което за един дълъг период е дал резултат. По-скоро не си обясняват бездействието на органите за наказателно преследване, които е трябвало да преценят доколко правомерни, от гледна точка на наказателното право, защото са от гледна точка на търговското право със сигурност са неправомерни, са действията по заличаване на този съдружник, по приемане на нов съдружник. Купища действия в разрез с правните норми", каза още адв. Демерджиев.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!