София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Адвокатите на Тръмп искат спиране на импийчмънта

Това стана ясно от заключителните им пледоарии на този етап от процеса

пропускане
4 годиниОбщество 4 Георги Камарашев

Адвокатите на американския държавен глава Доналд Тръмп поискаха незабавно прекратяване на процеса за импийчмънт, съобщава АП.

Това стана ясно от заключителните им пледоарии на този етап от процеса.

Те приключиха с излагането на аргументите си пред Сената в рамките на процеса за импийчмънт срещу Тръмп, като още веднъж подчертаха, че делото е политическо. Адвокатите не пропуснаха да обвинят демократите, че искат да променят резултатите от президентските избори.

От своя страна опозицията в Сената иска да се представят нови доказателства и да се разпитат нови свидетели.

Републиканската партия на САЩ няма да може да съкрати изслушването по импийчмънта на президента Доналд Тръмп, като блокира показанията, заяви лидерът на републиканците в Сената Мич Макконъл.

Някои представители на Републиканската партия са готови да подкрепят желанието на демократите да изслушат показанията на бившия съветник на президента по националната сигурност Джон Болтън и други свидетели, което лишава републиканците от броя на гласовете, необходими за блокиране.