София 14 °C София 14°C - предимно облачно Велико Търново 15 °C Велико Търново 15°C - облачно Пловдив 5 °C Пловдив 5°C - лека мъгла Варна 15 °C Варна 15°C - ясно небе Бургас 12 °C Бургас 12°C - разкъсана облачност

АКО ЕК ОТБЛОКИРА РЕГИОНАЛНО РАЗВИТИЕ ЩЕ СПЕЧЕЛИМ 1 МЛРД. ЛВ.

СПОРЕД ПАВЛОВА МИНИСТЕРСТВОТО Е СТРУВАЛО НА БЮДЖЕТА 3 МИЛИОНА ЛЕВА
7 годиниИкономика 39 Боряна Райчева

1 милиард лева може да усвои страната ни, ако успеем да убедим ЕК да отблокира програмата Регионално развитие. Това заяви министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова.

По думите на Павлова министерството на инвестиционното проектиране за една година е струвало на бюджета 3 милиона лева. Тя съобщи, че в министерството са били назначени на щат 125 души, за заплати са похарчени 2.5 милиона лева, а за ремонти и режийни издръжки са похарчени 500 милиона. За това време обаче министерството не е свършило нищо. Половин година е била необходима да се намери сграда и да се ремонтира. Павлова посочи, че директната щета за държавата е 3 милиона, но индиректните загуби са много по-големи, тъй като са били блокирани проекти за десетки милиони, а работата по оперативните програми е спряна изцяло. Ако до края на декември министерствата не успеят да се разплатят с фирми, работили по проекти от оперативните програми, 210 милиона евро ще трябва да бъдат върнати в бюджета на ЕС.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!