София 11 °C София 11°C - ясно небе Велико Търново 10 °C Велико Търново 10°C - разкъсана облачност Пловдив 13 °C Пловдив 13°C - ясно небе Варна 10 °C Варна 10°C - ясно небе Бургас 11 °C Бургас 11°C - разкъсана облачност

Акцията с общинаря от Несебър: Безпрецедентно са стигнали до "организаторите на дилъри за купуване на гласове"

Служителят е на ръководна позиция в Община Несебър

20 сОбщество 435 Иванина Игнатова

През вчерашния ден беше проведена операция по сигнал за това, че лице е получило крупна сума пари, предназначена за купуване на гласове. Установена и иззета е сумата от 185 000 евро и 25 000 лева. Тази сума към момента имаме данни че тя е била предназначена за закупуване на гласове във връзка с предстоящите местни избори. Това заяви директорът на ОДМВР – Бургас старши комисар Емил Павлов.

"Важно е да се каже, че такава акция е безпрецедентна към момента - съвместно с прокуратурата да стигнем до най-високото ниво, а именно до хората, които осигуряват средствата и ги разпределят, така наречените "организатори на дилъри за купуване на гласове", отбеляза комисар Павлов.

Той съобщи, че служителят е на ръководна позиция в Община Несебър.

Прокурор Мария Маркова от Районната прокуратура в Бургас обясни, че е образувано досъдебно производство за предлагане и даване на имотна облага на лица, които да гласуват за определен кандидат на местните избори. Издирват се и други заподозрени, за които се предполага, че са участвали в престъпната схема.