София 11 °C София 11°C - ясно небе Велико Търново 10 °C Велико Търново 10°C - разкъсана облачност Пловдив 13 °C Пловдив 13°C - ясно небе Варна 10 °C Варна 10°C - ясно небе Бургас 11 °C Бургас 11°C - разкъсана облачност

Албена Белянова води листата на "Системата ни убива" в Кърджали, изправя се срещу Караянчева

НГИ "СИСТЕМАТА НИ УБИВА" са част от гражданската квота в листите на „Изправи се, България”

пропускане
21 чИзбори 2022 1950 Ивана Иванова

Водещата и автор на предаването на телевизия "Евроком" Албена Белянова води листата на "Системата ни убива" в Кърджали. НГИ "СИСТЕМАТА НИ УБИВА" са част от гражданската квота „ЗАЕДНО СРЕЩУ СИСТЕМАТА в листите на „Изправи се, България”.

Преди дни от Националната гражданска инициатива (НГИ) обявиха официално, че влизат в политиката.

Белянова ще се изправи в лидерската битка в Кърджали срещу Цвета Караянчева от ГЕРБ, Никола Минчев от "Продължаваме промяната" и Георги Михайлов от БСП. Към момента не е известно кой ще води листата на ДПС в града, но от години най-много гласове в Кърджали събира партията на Ахмед Доган.

„ЗАЕДНО СРЕЩУ СИСТЕМАТА“ заявяват участието си в изборите в полза на обикновените хора, техните търсения за равнопоставеност и достъпна среда за живот. Гражданската инициатива си поставя дългосрочни цели в полза на цялото българско население без значение от възраст, пол и местоживеене, като преди дни обявиха готовността си за активна комуникация за да чуят всяко мнение в полза на вижданията им за устойчива, работеща и здрава нация. Част от приоритетите на „ЗАЕДНО СРЕЩУ СИСТЕМАТА“ и на кандидатите за народни представители са са промяната в съдебната система, повече права и помощи за хората в неравностойно положение, образователна реформа, достъпно здрвеопазване в полза на всеки български гражданин, икономическа стабилност. „ЗАЕДНО СРЕЩУ СИСТЕМАТА“ с кандидатите са на улицата повече от 10 години. С активностите си и каузите, които подкрепят обявяват, че са готови да работят в полза на хората и техните невидими, но болезнени проблеми.