София 1 °C София 1°C - лека мъгла Велико Търново -1 °C Велико Търново -1°C - мъгла Пловдив 5 °C Пловдив 5°C - ясно небе Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - разкъсана облачност

Алекс Алексиев: Нека се субсидират сериалите, но да не са обвързани с частни телевизии (ВИДЕО)

Това коментира актьорът в ефира на "Честно казано с Люба Кулезич"
4 мЕвроком 195

Свидетелствах безобразната и изключително грозна война на хора, които харесвам, както и на такива, които не харесвам. Влизат в едни евтини разговори в социалните мрежи и не се опитват да постигнат диалог. Цялото общество, както и ние хората от гилдията показваме тотално невежество. Ние трябва да търсим диалога помежду си и промени трябва да има. Има неща в закона, които по начина, по който са описани са в тотален ущърб на изключително много хора. В даден момент този закон беше насочен към телевизионни сериали, ако се измени и ако тези сериали се субсидират ще е добре, но те да не бъдат в частни телевизии.

Това коментира актьорът и независим продуцент Алекс Алексиев в ефира на "Честно казано с Люба Кулезич".

Миналата седмица между първо и второ четене в парламента са внесени поправки, които предвиждат за държавна помощ да могат да кандидатстват продуценти, които са сключили договор с голям доставчик на медийни услуги с 1 милион активни потребители или със средногодишен аудиторен дял в праймтайм най-малко 10 на сто.

Според част от филмовата индустрия, така парите за кино ще отидат в големите телевизии, където има комерсиално производство на сериали.

По думите му той е човек, който най-вероятно никога няма да вземе държавна субсидия за филм. "След успеха на "Доза щастие" Яна Титова кандидатства с втори проект, заедно с продуцент Ваня Райнова. Тя не спечели, беше на международен конкурс, но Яна не взе финансиране. Ние не сме тръгнали да правим скандали, защото са излишни тези неща. Няма да кандидатстваме повече и следващия ни филм ще го направим изцяло частно, защото аз не мога да стоя и да се оплаквам от сутрин до вечер как някой ми е длъжен и как няма да взема пари. При толкова малко пари, които се раздават и толкова малко филми, които се правят. В момента дават 9 млн. лв. за игрални филми", допълни той.

"Спрямо новото предложение, което мисля, че е адекватно, да се увеличат парите на българските филми от 16 млн. лева на 26 млн. лева, то това е плюс за всички нас. Говори се, че едни 5 млн. лева ще отидат за създаване на сериали, но те да не са обвързани с нито една телевизия", коментира актьорът.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!