София 4 °C
Велико Търново 3 °C
Пловдив 10 °C
Варна 10 °C
Бургас 13 °C
Начало Новини Предавания На живо

Александър Симов: Гергов е рана на партията, не принадлежи на БСП, влече го ГЕРБ

"Подкрепата му за Борисов е очевидна"
29 мПолитика 264 Мирослав Митков

Цяла поредица от нарушения взривиха спокойствието в Пловдив. Гергов взривява спокойствието. Правилата в БСП важат за всички. Колкото и да си богат. Това е откритата рана в БСП. Откакто стана лидер на БСП в Пловдив Гергов е рана на партията. Ценностно и идейно той не принадлежи на лявото пространство. Така коментира изгонването на Георги Гергов от БСП депутатът Александър Симов.

Гергов не принадлежи на БСП. Той е за партията, към която го влече сърцето - ГЕРБ. Подкрепата му за Борисов е очевидна. Трябва да разреши вътрешния конфликт в себе си и отиде там, където го влече, допълни той.

При първия локдаун на ГЕРБ той даде интервю, в което каза, че БСП трябва да подкрепи ГЕРБ. Тогава централата на "Позитано" бе залята от искания против Гергов.

Да не говорим за държавни разхищения - 41 млн., които Гергов получи за дупката в Пловдив, припомни социалистът.

И не на последно място - резултатите от изборите. Той не привлича периферия. Той разгонва социалистите. Хората отказват да гласуват за БСП заради Гергов. Той даде пример, когато Гергов се кандидатира за кмет в Пловдив и остана пети, посочи той.

Конфликтът бе , когато Гергов бе изваден от Нинова заради срещата в ЦУМ. Той тогава се обяви "за принципен" критик на Нинова. Повтарям - дейността на Гергов изобилства от нарушения, категоричен бе Симов.

Два пъти сме настъпвали една мотика, ако я настъпим трети път е лошо. Така той отговори на въпрос за евентуална коалиция с ДПС. Задачата пред БСП е да постигнем добри резултати на изборите. После предстоят разговори за партньора. Нелогично и предварително да се давим в това блато, каза още той.

Симов изрази лично мнение, че иска за кандидат на президент на БСП отново да бъде Румен Радев.