София 4 °C София 4°C - ясно небе Велико Търново 3 °C Велико Търново 3°C - облачно Пловдив 4 °C Пловдив 4°C - мараня Варна 6 °C Варна 6°C - ясно небе Бургас 7 °C Бургас 7°C - предимно облачно

"Aнтифашистки фронт срещу сатанизма": Николай Малинов оглави русофилския интернационал

Лидерът на Национално движение "Русофили" получи поздравителна телеграма от Путин

1 мПолитика 1113 Николай Парашкевов

Николай Малинов, лидер на българското Национално движение "Русофили", обвинен в шпионаж в полза на Русия, санкциониран от САЩ за корупция и кандидат за депутат, откри в Москва учредителен Конгрес на Международното движение на русофилите.

Само 15-ина минути след началото на форума Малинов, представян като инициатор на самата идея за такава организация, единодушно беше избран за неин председател.

Той благодари, съобщи, че започва изграждане на национални структури по различните държави и проверки какви са кадрите, могат ли да работят и да се съберат милион подписа за отмяна на европейските санкции срещу Русия.

Засега не е ясно откъде ще ръководи русофилския интернационал Малинов - от България или от Москва.
 
Специална поздравителна телеграма имаше от Владимир Путин, слово произнесоха външният министър Сергей Лавров, Константин Косачьов (зам-председател на Съвета на федерацията), който изчете приветствие от председателката на руския Сенат Валентина Матвиенко.
 
В откриващото си изказване Малинов сподели, че според него светът вече ярко се е разделил на две - "на злото и доброто, на черните сили и на белите сили" и, естествено да си русофил означава да си с доброто, да си за традиционни ценности, силна държава и многополюсен свят.
 
Срещу русофилите била "либералната диктатура", искаща несуверенни държави, сатанистки свят, "джендърски свят", който иска да унищожи човечеството.

По думите му в Москва присъствали 87 души от 42 държави от които 12 от "славянски страни", а движението щяло да представлява отделен фронт за борба с фашизма, т.е. е антифашистко. 

В речта си Лавров сподели, че "ценността на русофилството е в това, че ние не призоваваме никого на "свещена война" срещу Запада, срещу кръстоносците, срещу когото и да било. Тази война ни се натрапва".

Впечатление направи изказването на американския екшън актьор от миналото Стивън Сегал, който каза:

"Аз съм 100% русофил и милион процента руснак".

По думите му баща му е руснак, който не само познавал своите корени и дълбоко се интересувал от руската култура и литература, предавайки тази любов на близките си. Бях възпитаван в атмосферата на руските традиции и ценности, цялото семейство четеше великите руски класици.