София 11 °C София 11°C - ясно небе Велико Търново 10 °C Велико Търново 10°C - разкъсана облачност Пловдив 13 °C Пловдив 13°C - ясно небе Варна 10 °C Варна 10°C - ясно небе Бургас 11 °C Бургас 11°C - разкъсана облачност

Apple предложи на 12 000 служители да работят от вкъщи заради коронавируса

Apple следва в случая препоръките на властите на окръг Санта Клара

пропускане
1 годинаТехнологии 1965 Боряна Райчева

Ръководителите на Apple препоръчаха всички 12 000 служители в централата в Купертино, Калифорния, да работят от дома си във връзка с разпространението на новия коронавирус. Това съобщи в петък порталът Business Insider, позовавайки се на вътрешен източник от Apple.
Според портала ръководството на Apple следва в случая препоръките на властите на окръг Санта Клара, които предупредиха в четвъртък населението и частните предприятия за целесъобразността да се избягват големи тълпи на едно място. Работата от вкъщи на служителите може да постави под въпрос редица важни проекти на компанията, отбелязва порталът. Според него, поради това Apple се въздържа от поръчки, ограничавайки се само до препоръки на служителите в централата.
Подобни мерки бяха предприети от Facebook, Amazon, Google и Microsoft.
На 17 февруари Apple призна, че поради последствията от новия коронавирус не очаква да постигне предвидения показател за печалба през тримесечието, завършващо през март 2020 г. Сред негативните фактори Apple нарече ограничаването на предлагането на смартфони iPhone в световен мащаб и намаляването на търсенето на продуктите в Китай. В доклад за първото тримесечие на фискалната 2020 г., който изтича на 28 декември 2019 г., компанията прогнозира, че приходите й през второто тримесечие на фискалната 2020 г. ще бъдат 63-67 милиарда долара, а оперативните разходи ще бъдат в диапазона от 9,6-9,7 милиарда долара.