София 23 °C София 23°C - предимно облачно Велико Търново 19 °C Велико Търново 19°C - умерен дъжд Пловдив 25 °C Пловдив 25°C - предимно ясно Варна 24 °C Варна 24°C - разкъсана облачност Бургас 22 °C Бургас 22°C - предимно облачно

БАБХ започва стриктни проверки по Черноморието

Инспекцията ще обхване областите Варна, Бургас и Добрич
7 мЗдраве 242 Антоанета Начева

От утре 01.06.2021 г. Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) започва стриктни проверки във връзка с началото на летния туристически сезон. Инспектирането ще обхване областите Варна, Бургас и Добрич и ще обхване обекти за търговия на дребно с храни, подвижни, временни и сезонни обекти, заведения за обществено с хранене и обекти с кетъринг, както и  туристически обекти с услугата „all inclusive“ и т.н.

Проверките ще продължат до края на туристическия сезон и ще следят за произход и правилно съхранение на храни, срокове на съхранение, спазване на изискванията за коректно предоставяне информацията за храните на потребителите, правилно етикетиране. Проверяващите ще контролират и за редовно почистване и дезинфекция в обектите и оборудване на съоръженията за почистване и дезинфекция, както и подходящо работно облекло.

 

 

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!