София 30 °C
Велико Търново 31 °C
Пловдив 33 °C
Варна 26 °C
Бургас 26 °C
Начало Новини Предавания На живо

БГ оръжеен търговец купи най-скъпото имение в Бевърли хилс

То е било на звездата Джоди Фостър

БГ оръжеен търговец купи най-скъпото имение в Бевърли хилс

То е било на звездата Джоди Фостър

1 годинаЛюбопитно 19 Боряна Райчева


Огромно имение в Бевърли хилс е било продадено преди два дни за 34 640 000 долара, което е най-голямата сделка за годината с жилищен имот в Лос Анжелис, съобщи "Варайъти".

Самоличността на купувача не е разкрита. Според списанието  обаче се смята, че това е лице, свързано с известния оръжеен търговец и строителен предприемач - 58-годишния  Христо Йорданов Христов.

Според американското издание имът те с площ 9 акра /3,64 декара/. Сградата с 1325 кв. метра застроена площ и седем спални е завършена през 2014 г. при собственици бивш израелски военен и съдружници.

След това те го продават наоливудската звезда Джоди Фостър.

Първоначално имението е било оценено на 55 млн. долара, "така че Христов - или който действително е купил този колос - е сключил много изгодна сделка", уверяват експерти. 

Припомняме, че Христо Христов, новият собственик на палата в Бевърли Хилс, е любител на луксозните имоти. През 2013-а той купи огромен апартамент в прочутата сграда "Пале Пренсипе" в центъра на Виена - на ул."Хоен Маркт"12, на една ръка разстояние от катедралата "Свети Стефан". Там негови съседи са арабски петролни шейхове, спортни светила и руски олигарси, включително станалият известен с екстравагантно скъпите си недвижими придобивки руски богаташ Дмитрий Риболовлев, купил и имението на Тръмп във Флорида за много по-висока от пазарната цена.

Според медийни публикации Христов е собственик на оръжейната фирма "Сейдж консултантс", която се свързва с взривовете край Петолъчката в Сливен и приватизацията на ВМЗ - Сопот.