Начало Новини Предавания На живо

Бойко Борисов и Зоран Заев - на Пловдивския икономически форум

Двамата ще обсъдят и конфликта около Гоце Делчев

Бойко Борисов и Зоран Заев - на Пловдивския икономически форум

Двамата ще обсъдят и конфликта около Гоце Делчев

11 месецаИкономика 15 Боряна Райчева


Премиерът Бойко Борисов и македонският му колега Зоран Заев в сряда откриват второто издание на Пловдивския икономически форум.

Двамата ще се видят на фона на обострянето на отношенията между двете страни заради исторически спорове около фигурата на Гоце Делчев, коментира БНТ. 

Припомняме, че Скопие предложи паметта на революционера да бъде чествана заедно от двете държави на 7 октомври - датата, на която костите му са предадени от комунистическата власт в България на тогавашна Югославия.

Двудневните дискусии на икономическия форум ще акцентират на политическото и икономическо развитие на България и Югоизточна Европа.

Предстои във форума да се включат министри от кабинета, икономисти, дипломати, ръководители на банкови и финансови институции, университетски преподаватели и представители на неправителствени организации от България и чужбина.

Акцентите в обсъжданията в днешния първи ден на форума ще са посветени на предизвикателствата пред регионалната стабилност на Западните Балкани, бъдещето на ЕС след изборите и глобалния бизнес цикъл на Балканите.