София 11 °C София 11°C - ясно небе Велико Търново 16 °C Велико Търново 16°C - ясно небе Пловдив 14 °C Пловдив 14°C - ясно небе Варна 16 °C Варна 16°C - ясно небе Бургас 15 °C Бургас 15°C - предимно ясно

Борисов: Дойде време да управлявате! Ние не сме Ви нужни!

Първи коментари на премиера в оставка за случващото се в страната
7 сПолитика 1492 Златина Петкова

Председателят на партия ГЕРБ и премиер в оставка Бойко Борисов даде извънреден брифинг в централата на формацията. В него участваха и други трима членове на кабинета в оставка - вицепремиерът Томислав Дончев, финансовият министър Кирил Ананиев и здравният министър Костадин Ангелов.

"Ще започнем с Плана за възстановяване и устойчивост, тъй като последните дни се опитват да го изкарат едва ли не като неангажираност. Искат да го направят ябълката на раздора, а той всъщност е правен от над 200 човека", заяви премиерът в оставка.

"Аз съм отговорен човек и неслучайно сме работили много по този план. Моето предложение към новото управляващо мнозинство е да го приемат - той е добре съставен. Отхвърлете го, ако не ви харесва. Направете ваш, но спрете да спекулирате, че няма план", заяви лидерът на ГЕРБ.

Министър-председателят  в оставка обясни, че не е отишъл в парламента в петък, защото нямало да бъде изслушан. Но планирал да се яви в сряда.

"Не знам откъде идва голямото самочувствие на нашите колеги. Аз, когато прохождах, срещу мен бяха остриетата на Сергей Станишев", призна Борисов.

"Трябва да оборим някои лъжи и интерпретации и да помолим колегите... "Росенец" вече няма да бъде закачан - бъдете сигурни. Бъдете сигурни и, че няма да има и мажоритарни избори, защото оправданието е, че за целта трябва по-спокоен парламент", заяви Борисов, визирайки обяснението за забавяне на предложението за мажоритарен вот, което от "Има такъв народ" дадоха преди дни.

    

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!