София -0 °C
Велико Търново 1 °C
Пловдив 2 °C
Варна 2 °C
Бургас 5 °C
Начало Новини Предавания На живо

Борисов към шефа на АПИ: Нали знаеш колко бързо се разправям с вас?!

Отиваш във всяко място около София и викаш като глашатай: "Няма да има винетки"

Борисов към шефа на АПИ: Нали знаеш колко бързо се разправям с вас?!

Отиваш във всяко място около София и викаш като глашатай: "Няма да има винетки"

1 месецПолитика 1877Ивана Иванова


Премиерът Бойко Борисов се обърна към председателя на УС на Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) Георги Терзийски по повод притесненията на гражданите на населените места около София, че трябва да си купят отделна винетка за придвижване. 

Борисов успокои хората и заръча на председателя на АПИ да каже на хората от всяко населено място, че няма да има винетки. 

"Защо ги правите тези номера? Нали знаете колко бързо ще се разправям с Вас? Как можете да ми изкарвате хората на улицата за такава глупост? Как ще плащат от Нови Искър, Банкя и другите места винетки? За изборите те гласуват ли за кмет на София? Защо го правите? Да не би да репетирате дали ще Ви оправя още днес или какво? Във всеки център на населеното място в Столичната община, отиваш лично, казваш на площада и три пъти викаш "няма да има винетки" като глашатаите", каза премиера. 

Георги Терзийски от своя страна коментира по-рано, че нито един водач на МПС, който вече е преминал или ще премине по републиканските пътища в границите на Столичната община няма да получи фиш и да бъде глобен за липса на винетка, въпреки че формално такава е необходима и вече има контрол.

Припомняме, че жители на Нови Искър излязоха вчера на протест заради информацията, че трябва да плащат, за да пътуват до София.