София 22 °C
Велико Търново 25 °C
Пловдив 23 °C
Варна 24 °C
Бургас 26 °C
Начало Новини Предавания На живо

Борисов отново развърза кесията, даде 16,5 млн. лева за училища и 100 млн. за студентите (ВИДЕО)

Парите отиват за математически гимназии, студентски общежития и стипендии
пропускане

Борисов отново развърза кесията, даде 16,5 млн. лева за училища и 100 млн. за студентите (ВИДЕО)

Парите отиват за математически гимназии, студентски общежития и стипендии

36 сПолитика 2582 Иван Гергов


Кабинетът ще отпусне 16 586 976 лв на общините из страната. Средствата ще отидат за обновяване на класни стаи. 

Това е било решено днес на заседанието на Министерски съвет, провело се онлайн. На него не бяха допуснати представители на медиите. Това съобщи във профила си в социалната мрежа Facebook министър-председателят Бойко Борисов.

Днес взехме решения в подкрепа на българските ученици, студенти, на младите семейства и работещите хора. Поехме и изпълняваме ангажимента си за обновяване и модернизиране на кабинетите по математика и природни науки в 160 училища в България", написа Борисов.

„За да се учат нашите деца в модерни класни стаи и във възможно най-добрите условия, с колегите ми от Министерския съвет днес отпуснахме по бюджетите на общините 16 586 976 лв. Средствата са за реализирането на дейности по национална програма. Тя е насочена към училища с иновативни практики и за развитие на иновации в областта на природните науки, дигиталните технологии и математиката“, допълва министър-председателят.

Минути по-късно премиерът, отново пред Facebook, обяви, че се отпускат и до 100 млн. лева за обновяване на студентските общежития. Средствата ще се използват и за стипендии за успех. 

"Важна подкрепа оказваме и на нашите студенти. Отпуснахме до 100 милиона лева за подобряване на материалната база в студентските общежития и за стипендии.

От години с действията ни показваме, че образованието е дългосрочен и неотменен приоритет за правителството. Това правим и днес. Защото именно образованието и науката са в основния арсенал от средства за справянето с всички предизвикателства в днешния ден.", написа премиерът.