София 8 °C София 8°C - предимно облачно Велико Търново 11 °C Велико Търново 11°C - предимно облачно Пловдив 14 °C Пловдив 14°C - разкъсана облачност Варна 13 °C Варна 13°C - ясно небе Бургас 15 °C Бургас 15°C - предимно ясно

Борисов: Ще доведа внуците след изборите при кравите, няма да искат да излязат (ВИДЕО)

Премиерът е на посещение в кравеферма
15 сПолитика 3484

Премиерът Бойко Борисов е на посещение в кравеферма. Той се удиви на добитъка и коментира, че ще доведе внуците си, които ще бъдат много впечатлени. "Ще доведа внуците след изборите при кравите, няма да искат да излязат".

Собственичката на кравефермата похвали министърът на земеделието Десислава Танева и коментира, че правителството на Борисов е направило много за животновъдите.

"Вие трябва да спечелите. Успешно ви е управлението. Нямате грешка. Не ги слушайте какво говорят другите, това е от завист. Десислава Танева е страхотно попадение. Този министър трябва да остане вечно на поста", сподели емоционално собственичката на фермата.

През месец декември 2020 г. бяха отпуснати 18.4 млн. лв. под формата на помощи на земеделски стопани от седем области в страната за компенсиране на щетите от сушата през 2020 г. Там подпомогнахме зърнопроизводителите, тъй като бе регистриран спад от над 30 % при реколтата от пшеница, царевица за зърно или фуражни култури. Иначе в Националния план за възстановяване и устойчивост сме заложили 800 млн. лв. за подобряване и рехабилитация на мрежата от напоителните системи в страната. С две години бе удължен и срокът на прилагане помощта за инвестиции в земеделските стопанства чрез преотстъпване на корпоративен данък.
 

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!