София 8 °C София 8°C - предимно облачно Велико Търново 11 °C Велико Търново 11°C - предимно облачно Пловдив 14 °C Пловдив 14°C - разкъсана облачност Варна 13 °C Варна 13°C - ясно небе Бургас 15 °C Бургас 15°C - предимно ясно

Ботьо Ботев за убийството в София: Убиецът не се колебае да стреля, докато в колата има дете

Според него има и белези на професионално извършена работа по следене на жертвата
1 мКрими 694

46-годишният Николай Дракопол, собственик на автокъща и криминално проявен, беше застрелян показно с два куршума в луксозния си автомобил пред очите на 11-годишно дете, с което е пътувал.

Извършителят е чакал жертвата под моста на „Симеоновско шосе“.

Според Ботьо Ботев, бивш шеф на отдел "Убийства"-МВР, това говори за бруталността на стрелеца - да не се поколебае да стреля, докато в колата има дете.

Той допусна и че може да не става дума за поръчково убийство, а за отмъщение на база междуличностни взаимоотношения.

Според него има и белези на професионално извършена работа по следене на жертвата.

„Не може извършителят да чака случайно събитие – час-два под моста. Колата може да не спре на червен светофар. Трудно е да е имало интервенция върху светофара. Има зачатъци като факти, че съществува организация за изчакване и проследяване, за да се намери удобен момент да се случи убийството“, коментира още Ботев пред бТВ, като уточни, че разследването е в началото.

Според него има вероятност да е бил проучван убитият, допусна и че това не са малки играчи в престъпните среди.

„Пластовете на организираната престъпност сега са наместени и се промениха нещата. Много станаха известни бизнесмени, легални и законни. Не мисля, че става дума за малки играчи в случая“, обясни експертът.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!