София 17 °C София 17°C - предимно ясно Велико Търново 14 °C Велико Търново 14°C - облачно Пловдив 19 °C Пловдив 19°C - разкъсана облачност Варна 16 °C Варна 16°C - предимно облачно Бургас 18 °C Бургас 18°C - облачно

Цар Киро ще лежи две години в затвора

Съдът го глоби с 10 000 лева

7 годиниПравосъдие 3 Боряна Райчева

Кирил Рашков, известен като Цар Киро, беше осъден на две години затвор. Освен лишаването от свобода, той ще трябва да плати и глоба в размер на 10 000 лв.

Рашков получи осъдителна присъда по две обвинения - за незаконно държане на живак, както и на монети, представляващи археологически и културно-исторически ценности.

Съдът разпореди още три присъди по това дело. Михаил Демерджиев е осъден условно на 2 години лишаване от свобода с 4-годишен изпитателен срок и глоба от 5000 лв. за разпространение на наркотици. Симеон Илиев пък получи една година лишаване от свобода с 3-годишен изпитателен срок за незаконно държане на археологически ценности.

Кирил Рашков беше обвинен и за държане на амфетамини, но съдът не намери достатъчно доказателства по това обвинение, за да му наложи присъда.