София 23 °C София 23°C - предимно облачно Велико Търново 19 °C Велико Търново 19°C - умерен дъжд Пловдив 25 °C Пловдив 25°C - предимно ясно Варна 24 °C Варна 24°C - разкъсана облачност Бургас 22 °C Бургас 22°C - предимно облачно

COVID-19: Връщат възрастовите органичения за посещаване на магазини в Русе

Казина и заведения за хранене ще работят до 23.30 ч.
6 сЕвроком 230

Нови допълнителни мерки за борба с разпространението на COVID-19 влизат в сила от днес в Русе. От 9.00 до 11.00 ч. хранителните магазини и аптеките могат да бъдат посещавани само от лица на видима възраст над 60 години. Казина и заведения за хранене ще работят до 23.30 ч.

От Областния оперативен щаб апелират за съдействие от страна на родителите. Забранява се работата и посещението на места на пазари тип "битаци", и дейността на пенсионерските клубове на територията на цялата област. 

Няма да се допуска провеждането на репетиции и изяви на читалищата, фолклорните и други самодейни и непрофесионални формации. 

Същевременно до 19 ноември се удължават и приетите на предходното заседание на Областния оперативен щаб мерки - забрана за дейността на дискотеки, пиано-барове, нощни клубове и други подобни заведения за развлечение на закрито. За същия период се забраняват и всички видове масови мероприятия на открито.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!