София 10 °C София 10°C - предимно облачно Велико Търново 11 °C Велико Търново 11°C - разкъсана облачност Пловдив 12 °C Пловдив 12°C - разкъсана облачност Варна 12 °C Варна 12°C - предимно ясно Бургас 11 °C Бургас 11°C - разкъсана облачност

Д-р Атанас Михайлов: Когато денят е неблагоприятен за здравето, трябва да се избягват операции с повишен риск (ВИДЕО)

"През месец март има най-много смъртни случаи от инфакт и инсулт", твърди докторът
4 чЗдраве 370 Боян Марков

"В немските вестници до ден днешен има ежедневни препоръки във връзка с времето, когато се явява главоболие, ставни болки и тн.". Това заяви в ефира на "Делници" д-р Атанас Михайлов.

"През март месец се образуват най-много тромби, соътветно най-много смъртни случаи от инфаркт и инсулт могат да се очакват по това време", допълни още той.

"Още през 1981 година на една лекция по хигиена ни показаха унгарски филм по тази тема: Влиянието на времето върху хората.", припомни докторът.

"В него се казваше, че до болниците се изпращат ежедневни справки за времето. Съответно когато денят е неблагоприятен за здравето, да се избягват операции с повишен риск. Естествено, че за хемороиди и за киста това няма да вреди, но операция на сърце и на стомаха - по-добре да се отложат в това време", смята специалистът.

"Има някои държави, които се съобразяват с влиянието на времето. Непрекъснато звънят хората за геомагнитните бури, слънчевата активност да известим кога е", завърши д-р Атанас Михайлов. 

 

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!