Search Suggestions
      вторник, 02.12.25
      Search Suggestions
          - Реклама -
          - Реклама -
          - Реклама -

          Д-р Николова, БАБХ: Прясната риба е с лека слуз по повърхността си, очите трябва да са бистри

          Прясната риба е с лека слуз по повърхността си, очите трябва да са бистри и изпъкнали, хрилете да са прилепнали към тялото. Това обясни пред Евроком д-р Татяна Николова, началник-отдел  Дирекция „Контрол на храните“ в Българската агенция по безопасност на храните, по повод засилените проверки преди Никулден по във всички обекти, където се предлага риба. Тя допълни, че при натиск с пръст върху мускулатурата не трябва да остава вдлъбнатина.

          - Реклама -

          БАБХ налага най-строгите си мерки при нерегламентираната продажба, защото това крие рискове за консуматорите, категорична бе тя.

          „Проверяваме дали се спазват от търговците и служителите противоепидемичните мерки – дали се използват предпазни шлемове, маски, ръкавици“, уточни д-р Николова.

          Според нея е важно да се спазват мерките не само при приготвянето на храната, но и при нейната доставка:

          „В никакъв случай не трябва да неглижираме безопасността на рибата и рибните продукти. Произходът трябва да е гарантиран с документи. Рибата трябва да е съхраняване в необходимите условия, както е описано от производителя“.

          Прясната риба е с лека слуз по повърхността си, очите трябва да са бистри и изпъкнали, хрилете да са прилепнали към тялото. Това обясни пред Евроком д-р Татяна Николова, началник-отдел  Дирекция „Контрол на храните“ в Българската агенция по безопасност на храните, по повод засилените проверки преди Никулден по във всички обекти, където се предлага риба. Тя допълни, че при натиск с пръст върху мускулатурата не трябва да остава вдлъбнатина.

          - Реклама -

          БАБХ налага най-строгите си мерки при нерегламентираната продажба, защото това крие рискове за консуматорите, категорична бе тя.

          „Проверяваме дали се спазват от търговците и служителите противоепидемичните мерки – дали се използват предпазни шлемове, маски, ръкавици“, уточни д-р Николова.

          Според нея е важно да се спазват мерките не само при приготвянето на храната, но и при нейната доставка:

          „В никакъв случай не трябва да неглижираме безопасността на рибата и рибните продукти. Произходът трябва да е гарантиран с документи. Рибата трябва да е съхраняване в необходимите условия, както е описано от производителя“.

          google-news
          Последвайте Евроком в Google News

          СВЪРЗАНИ НОВИНИ

          Частните болници срещу фиксираните заплати в бюджета: „Решението е в колективното договаряне“

          „Настояваме да се намери устойчиво решение чрез колективното трудово договаряне, а не с конкретни суми в закон.“

          Радев стартира „Българската Коледа“ за 23-та година

          Президентът Румен Радев даде начало на 23-тото издание на благотворителната инициатива „Българската Коледа“ по време на тържествена церемония в УМБАЛ „Александровска“ в София. Началото на...

          Отбелязваме Световния ден за борба срещу ХИВ/СПИН

          На 1 декември светът отбелязва Световния ден за борба срещу ХИВ/СПИН – ден, посветен на информираността, превенцията и подкрепата за хората, живеещи с вируса....

          ОСТАВИ КОМЕНТАР

          Моля, въведете коментар!
          Моля, въведете името си тук

          - Реклама -
          ТОП ДНЕС
          ТОП 14 ДНИ
          Зареждане…
          Зареждане…
          - Реклама -
          - Реклама -
          - Реклама -
          Search Suggestions
              Search Suggestions