София 8 °C София 8°C - предимно облачно Велико Търново 11 °C Велико Търново 11°C - предимно облачно Пловдив 14 °C Пловдив 14°C - разкъсана облачност Варна 13 °C Варна 13°C - ясно небе Бургас 15 °C Бургас 15°C - предимно ясно

Д-р Трифон Вълков: Не мисля, че ще стигнем отново до 5000 заразени на ден, поне 2,5 милиона души в света вече са преболедували

Лекарят от Инфекциозна болница допълни, че до края на миналия месец в неговото лечебно заведение е имало свободни легла
6 сОбщество 204 Златина Петкова

“Не мисля, че ще стигнем  отново до 5000 заразени на ден”, заяви пред “Нова телевизия” инфекционистът доктор Трифон Вълков. По думите му, този риск се намалява и от факта, че според него най-малко 2,5 милиона души в цял свят вече са преболедували от коронавирус.

Доктор Вълков взе отношение и по повод това дали ще има достатъчно легла за болните. Той обясни, че в Инфекциозна болница, в която работи, до края на месец февруари заетите легла са били ⅓, така че допълни, че не очаква да се стигне до остър дефицит на места за настаняване на пациенти.

Специалистът, който е на симпозиум в Германия, обясни, че в момента на форума се коментира поръчването на ваксините. Негов колега заявил, че в момента се наблюдава т.нар. “ваксинален егоизъм”. Общо били поръчани 11,3 милиарда ваксини. Проблемът било обаче именно в това, че дадени страни се презапасяват.

 

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!