София 11 °C
Велико Търново 12 °C
Пловдив 13 °C
Варна 16 °C
Бургас 18 °C
Начало Новини Предавания На живо

Дадоха на съд бившия зам.-кмет Евгени Крусев

Обвинението е, че е нарушил служебните си задължения

Дадоха на съд бившия зам.-кмет Евгени Крусев

Обвинението е, че е нарушил служебните си задължения

11 месецаОбщество 7 Боряна Райчева


Внесен е обвинителният акт на бившия заместник-кмет на Столична община Евгени Крусев. Това потвърди заместник-главният прокурор Иван Гешев по време на брифинг.

Прокурор Десислава Христова допълни, че обвинителният акт на Крусев е внесен миналата седмица и уточни, че става въпрос за длъжностно престъпление.

Обвинението на Крусев е заради начина, по който са подменени виброизолационите подложки на трамвайните релси на ул. "Граф Игнатиев", съобщи зам.-главният прокурор Иван Гешев.

На 23 октомври м.г. започна разследването по информация за това, че проектът за трамвайното трасе по централната софийска улица е променен след сключването на договор с изпълнителя. На 5 ноември до главния прокурор постъпи и сигнал от кмета на София Йорданка Фандъкова с приложени документи и резултати от извършена по нейно разпореждане проверка по случая.

На 4 декември 2018 г. Евгени Крусев подаде оставка като заместник-кмет по транспорт на Столична община заради това, че бе привлечен като обвиняем във връзка с длъжностно престъпление заради ремонта на „Граф Игнатиев“.