София 10 °C
Велико Търново 8 °C
Пловдив 12 °C
Варна 9 °C
Бургас 13 °C
Начало Новини Предавания На живо

Деница Сачева: План има, време е да започнем да говорим по-балансирано за вируса

Социалният министър коментира ситуацията с кризата в държавата
7 сЕвроком 937

Аз съм много емпатичен човек и винаги преживявам чуждата болка и нещастие и инстиктивно ми се иска да помогна на всички тези хора. Част от всичко, което обрисувахте е плод на паника. Това презапасяване на лекарства не е добрата стратегия. Може би когато се презапасяваме с лекарства лишаваме някой друг. Нека всеки път когато отиваме в аптеката без реална нужда, да се замислим дали някой друг няма да има нужда. Това коментира социалният министър Деница Сачева в ефира на Нова телевизия.

"През последната седмица 5000 души са се излекували, затова може би е време да започнем да говорим по-балансирано за ситуацията", обясни министърът.

"Сега сме в друга ситуация, която изисква други действия. Независимо как се оценява ситуацията план има. Сега ние се опитваме да укрепим здравната система. Не мисля, че вървим след събитията, не защото не искам да призная вина или грешка, а защото няма как да се действа по същия начин. Здравният министър непрекъснато запределя хора и говори със свои колеги", каза още тя.