София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Денков за ротацията: Трябват преговори, нямам съмнение, че това ще отнеме повече от два дни

Според премиера докога ще продължи да работи правителството зависи от НС

1 месецПолитика 9 Иванина Игнатова

"И двете страни са поставили документи, които могат да послужат за основа за преговори, трябва да се влезе в процес на преговори, нямам съмнение, че това ще отнеме повече от два дни". Това коментира министър-председателят акад. Николай Денков коментира предстоящата ротация.

По думите му преговорните екипи трябва да огледат двата документа, да видят къде има съгласие, да имат време да прецизират текстове, по които има нужда от съгласие и тогава ще се види какъв ще е крайният резултат. Според него това ще отнеме време и трябва да се мине през този процес на преговори.

Премиерът коментира и оценката на министрите. "Още преди месец имах информация за това във всеки един ресор, във всяко едно министерство кое е изпълнено, кое не е изпълнено", заяви Денков.

По думите му трябва с вицепремиера Мария Габриел да седнат и да обсъдят един по един министрите, този разговор все още не се е състоял, но очаква да се състои в следващите дни.

Той подчерта, че диалогът му с Габриел е доста добър.

Денков обясни, че датата 6 март произтича от това, че правителството е било избрано на 6 юни и тези 9 месеца изтичат тогава. "Докога ще продължи да работи правителството зависи от НС", каза Денков.

Снимка: БГНЕС