София 20 °C София 20°C - предимно ясно Велико Търново 19 °C Велико Търново 19°C - кратковременен пороен дъжд Пловдив 22 °C Пловдив 22°C - облачно Варна 21 °C Варна 21°C - кратковременен пороен дъжд Бургас 23 °C Бургас 23°C - облачно

Депутатите не успяха да съберат кворум за второ извънредно заседание

Народните представители направиха три опита, за да изслушат председателя на КЕВР

16 дниПолитика 10 Васил Василев

И от третия път депутатите не успяха да съберат кворум, за да изслушат председателя на КЕВР и служебния заместник-министър на енергетиката. Предходните два поредни опита на депутатите да съберат кворум се провалиха - при първия в залата се регистрираха 111 депутати, а при втория опит - 117 души. За да бъде открито заседанието, са необходими 121 гласа.

Второто за деня извънредно заседание бе насрочено с една-единствена точка в дневния ред - изслушване на председателя на КЕВР Иван Иванов и на служебния министър на енергетиката, а при негово отсъствие - на зам.-министъра, във връзка с информацията за увеличаване на цената на тока.

По-рано днес ПП-ДБ предложиха да се състои извънредно заседание другата седмица, на което да се изслушат председателя на КЕВР и министъра на енергетиката относно увеличението на тока от 1 юли. Последва предложение от ГЕРБ и ДПС такова да се състои още днес, за да не се губи още един ден от предизборната кампания.

Въпреки първоначалното искане за такова изслушване от ПП-ДБ, по-голямата част от групата липсва в зала.