София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - разкъсана облачност Пловдив 27 °C Пловдив 27°C - предимно ясно Варна 17 °C Варна 17°C - разкъсана облачност Бургас 19 °C Бургас 19°C - предимно ясно

Депутатите спорят да се закрие ли изслушването за доставките и цената на природния газ

В Народното събрание са премиерът и министърът на енергетиката
30 сПолитика 276 Николай Трифонов

СНИМКА: "БУЛФОТО"

Депутатите спорят дали днешното изслушване на премиера в оставка Кирил Петков и министъра на енергетиката в оставка Александър Николов да бъде при закрити врата. 

В началото на заседанието временно изпълняващият длъжността председател на Народното събрание Мирослав Иванов съобщи, че във връзка с настоящето изслушване в секретното деловодство на институцията има внесени доклади по темата. Той помоли премиера в оставка и министърът на енергетиката в оставка да потвърдят дали тези документи ще бъдат предмет на изслушването. След това той се позова на чл. 44 от правилника на парламента, при който се допуска заседанието да бъде закрито без това да се подлага на гласуване.

Аз ще помоля всички камери да бъдат изключени и всички външни лица да напуснат залата, заяви Иванов.

Искането му срещна несъгласие от страна на депутати на ГЕРБ-СДС, които предложиха точката за изслушването. Докладвахте материали, постъпили в секретно деловодство, което се намира в другата сграда, реагира председателят на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова. Считате ли, че народните представители могат да се запознаят с тези материали в момента, коментира тя. Aко решите да допуснете подобна грешка, правя предложение за отлагане на изслушването, докато депутатите се запознаят със секретните документи, посочи също Атанасова./БТА

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!