София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Десислава Атанасова: Кои са лидерите в ПП и кой е министър-председателят

Ще участвам единствено в заседанията, които касаят приемането на българската Конституция

2 месецаПолитика 35 Марияна Стойчева

"Въпреки че имахме постигната формална договорка с колегите от ПП-ДБ на лидерска среща. Това, което наблюдаваме в последните часове е, че за пореден път не се спазват ангажименти", това заяви Десислава Атанасова от ГЕРБ на брифинг пред журналисти.

"Нашата парламентарна група ще участва единствено в заседанията, които касаят приемането на българската Конституция, измененията и допълненията в нея. Няма да подкрепим нито един законопроект на МС, докато няма реален механизъм, по който се вземат решенията", категорична бе Атанасова.

Тя заяви, че конкретният повод сега е решенията, които еднолично взема министърът на здравеопазването по отношение на болница "Пирогов". "Тази тема е дискутирана с нас и преди това и имахме личното уверение на министър-председателя, че няма да има политически намеси не само в сектор здравеопазване, но и в нито един обществен сектор, така че никой от управляващото мнозинство да няма самочувствието, че кадрува политически", каза Атанасова.

"Знаете, че темата за МВР, служби за сигурност, вълнуваше нас и вас и обществото в последния месец, но тази тема се измести от фокуса и вече се спекулира с темата "Здраве" - веднъж през грозния дебат в пленарна зала, сега вече започва политическо кадруване в търговските дружества", допълни тя.

Атанасова определи това като "недопустимо". Тя заяви, че е провела личен разговор с премиера Денков по отношение на болница "Пирогов" и той е дал заявка, че това няма да се случи, особено ако докладът не е подплатен с никакви доказателства.

"Денков очевидно не взема решенията, някой друг ги взема. Не знаем кой, вероятно министърът на здравеопазването", каза Атанасова.

По думите й на лидерска среща, на която е присъствала е имало ясна договорка между Бойко Борисов, Христо Иванов и Асен Василев, че не им трябват повече трусове в управлението, а важно да се работи за приемане на държавен бюджет и за Конституция.

Атанасова се обърна към колегите си от ПП-ДБ и заяви, че те трябва да са наясно, че думите в политиката означават "отговорност", а според нея действията в политиката носят последици.

"Тази отговорност, ако искат да я носим заедно, а не чрез други мнозинства, които сме наблюдавали многократно, както тяхното мнозинство с БСП и "Възраждане" по темата "Лукойл", допълни тя.

Според нея е редно отново да седнат на масата и да се изяснят по всички теми.

СНИМКА: БГНЕС