София -6 °C
Велико Търново -8 °C
Пловдив -2 °C
Варна -5 °C
Бургас -4 °C
Начало Новини Предавания На живо

Димитър Кенаров: Месеци след побоя на полицията върху мен, все още няма резултат (ВИДЕО)

Пребитият журналист от летните антиправителствени протести в ефира на "Честно казано"
10 мЕвроком 643

В ефира на "Честно казано с Люба Кулезич" се припомня за студента Евгени Марчев и журналиста Димитър Кенаров, които пострадаха при летните протести след арест от полицията.

ЕКСКЛУЗИВНО В ЕВРОДИКОФ: Ужасяващ разказ на пребитото от протеста момче (НА ЖИВО)

Димитър Кенаров: Полицията знаеше, че съм журналист. Това е полицейски произвол

"Внушенията, които властите искат да вкарат са успешни, защото се разпространяват от определени медии. Хората, които не се интересуват от плурализма на гледните точки могат да бъдат манипулирани. Подобен тип активни мероприятия са фейк нюз. Лошото е, че фалшивите новини идват от нашето официално правителство и оттук идва и липсата на доверие 

Припомняме Ви, че журналистът е бил на Ларгото, преди да се окаже заклещен на стената на Президентството, като полицията започна да използва сълзотворен спрей. Като журналист, който е отразявал събития в Турция, Украйна, Крим, в Беларус има противогаз, обозначен с "press", т.е. "преса", върху него специално, за да може да извършва своята дейност.

Журналистът Димитър Кенаров сезира прокуратурата

Сега той разказва, че пет месеца след побоя върху него и задържането му мярката му все още не е обявена за неправомерна. "Не ми беше и издаден документ за задържане, прокуратура не е решила дали да започне досъдебно производство на този етап", каза още той.